Ademwerk

Meer energie uit je ademhalen of meer rust ervaren door ademhalen? Beide spectrums zijn mega waardevol en krachtig!

Ademhalen is de basis van ons leven op aarde. Onze ademhaling reageert op ons lijf en op onze gedachten, ook andersom geldt dit principe. Onze ademhaling is de sleutel om invloed uit te oefenen op hoe we ons voelen, hoe we presteren en hoe we ons lichaam rust en ruimte geven.
Verschillende manieren van ademwerk zullen jou helpen om regie te gaan nemen en eigenaarschap te pakken over jouzelf als mens.

Ook kan ademwerk in verschillende vormen toegang geven tot voelen. Het voelen van weggestopte emoties of ervaringen die je in je leven meegemaakt hebt. Onbewust kan dit ervoor zorgen dat je ontwikkeling en presteren niet tot uiting komt. Ademwerk kan hier de opening in zijn en je weet in staat stellen om te voelen. In een veilige omgeving levert dit heling op en zal beter in staat zijn om geluk en plezier te ervaren.

Wat is Ademcoaching?

Ademcoaching faciliteert jou om effectief gebruik te maken van de kracht van je ademhaling. Een effectievere ademhaling zowel in rust voor ontspanning en heling, als tijdens inspanning voor betere prestaties. Onbewust hebben we vaak een ademhaling die niet passend is bij onze staat van zijn, en onbewust belasten we ons lichaam veel meer dan nodig is. Wilco kan je helpen om bewust te worden van je ademhaling, je natuurlijke ademhaling te trainen en om effectief jezelf te reguleren in rust of stressvolle situaties. Ademoefeningen worden ingezet om deze bewustwording te vergroten en blokkades in het lichaam op te heffen.

Waarom zou je naar een ademcoach gaan?

STRESS EN BURN-OUT
Een goede ademhaling heeft direct invloed op ons stressniveau. Wanneer we gestrest zijn gaat onze hartslag omhoog en versnelt onze ademhaling automatisch, zonder dat we dit altijd merken. Dit kan leiden tot hyperventilatie of andere klachten zoals spanning in nek, schouders of buikpijn. Door middel van verschillende technieken kan een ademcoach helpen om deze negatieve effecten tegen te gaan, waardoor stress verminderd wordt.

Verbetert de fysieke gezondheid
Een goede ademhaling heeft niet alleen invloed op ons mentale welzijn, maar ook op onze fysieke gezondheid. Ademoefeningen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van pijnklachten zoals hoofdpijn of spierpijn. Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verminderen van klachten bij o.a.:

  • Astma
  • Hyperventilatie
  • Long Covid
  • Slaapapneu
  • Bloeddruk problemen
  • Allergie

Sportprestatie verbetering
Tijdens het sporten is er sprake van een verhoogde vraag naar zuurstof door de spieren. Een goede ademhaling is dus essentieel om voldoende zuurstof binnen te krijgen en afvalstoffen af te voeren. Daarnaast kan een verkeerde ademhaling leiden tot spanning in de spieren of zelfs tot hyperventilatie. Daarnaast helpen ademhalingsoefeningen jouw CO2 Tolerantie te vergroten. Dit zorgt ervoor dat er meer zuurstof uit het bloed aan de spieren wordt afgegeven. Dit betekent dat je lichaam beter in staat is om zuurstof te gebruiken tijdens het sporten.

Verbeterde concentratie
Een goede ademhaling is ook belangrijk voor onze concentratie en focus. Door bewuster te ademen, verbetert de zuurstoftoevoer naar de hersenen, wat resulteert in betere prestaties. Ademoefeningen helpen ook om je geest te kalmeren en stressvolle gedachten los te laten, waardoor je meer aanwezig kunt zijn in het moment.

Betere slaap
Een ademcoach kan je helpen om een betere nachtrust te krijgen door middel van verschillende technieken die gericht zijn op ontspanning en rustgevendheid. Dit kan leiden tot een vermindering van slapeloosheid en andere slaapproblemen.

Conclusie
Ademcoaching is meer dan alleen maar bewuster te worden van onze ademhaling. Het kan je helpen om beter om te gaan met stress, je fysieke gezondheid te verbeteren, betere sportprestaties te leveren, beter te concentreren en een betere nachtrust te krijgen. Door middel van verschillende technieken leert Lars hoe jij je lichaam weer in balans kan brengen en loslaten wat ons niet meer dient.